Jablkovo-orechové rožky v lístkovom ceste
Tenučké chrumkavé vrstvy lístkového cesta, keď sa spoja so sladkou náplňou, vznikne neodolateľné pokušenie. Jablkovo-orechové rožky musíte ochutnať a pocítite zamatovú chuť jabĺk s orechmi zabalenými v lístkovom ceste. Rožky môžu byť posypané škoricovým cukrom alebo bez cukru. Skutočne výborná dobrota na každú príležitosť.
Medový závin
Medový závin patrí medzi mojich favoritov. Tajomstvom závinu je štedrosť chutí hrozienok, nadrobno nasekaných rôznych druhov orieškov, slivkového lekváru zabalených v medovom ceste. Ja pre Vás upečiem klasický dlhý závin, alebo závin vo veľkosti lúpačky. Medový závin v tvare lúpačky je vhodný napr. pre deti na zdravú desiatu. Pečieme aj v bezlepkovej verzii.
Mrežovník
Keď sa z rúry začne šíriť neodolateľná vôňa mriežkovaného jablkového koláča z krehkého cesta, zabudnem aj na sychravé a studené počasie. Tradičný mrežovník je vyhľadávaným dezertom. Krehké maslové cesto môže byť plnené jablkami alebo hruškami na karameli so štipkou škorice, jablkami alebo makom. Výborne chutí aj slivkový. Rada Vám ho pripravím. Mrežovník pečiem aj s celozrnnou špaldovou múkou.
Muffiny (cupcake)
Muffiny sú obľúbené sladké koláčiky, ktoré pre Vás pripravím v rôznych prevedeniach a príchutiach. Vyskúšajte ich ako chutné a zdravé raňajky. Ovocné muffiny sa výborne hodia na desiatu deťom do školy, môžu byť chutnou bodkou za slávnostným obedom. Pokiaľ muffiny ozdobíme ovocným, vanilkovým alebo čokoládovým krémom a dekorujeme rôznym ovocím, premenia sa muffiny na „cupcakes“. Cupcakes sú pastvou pre oči. A tá chuť! Cupcakes sú ako stvorené na slávnostné príležitosti, výročia narodenín, svadby alebo na posedenie s priateľmi a rodinkou.