Medovníčky a perníky patria k typickým voňavým dobrotám, ktoré zdobia naše stoly počas najkrajších sviatkov v roku. Aký je rozdiel medzi perníkom a medovníkom? Medovníky sú oveľa staršie ako perníky. Do medovníkov sa dával iba med. Perníky sa začali vyrábať až po vynájdení cukru. A pridávalo sa do nich perníkové korenie. Slovenský med a orechy sú zárukou, že medovníčky a perníčky z našej cukrárne Vám budú chutiť.
Medovníky
Vôňa medovníkov sa nám spája s Vianocami. Tento malý koláčik plný medu je pre každého z nás symbolom sviatkov. Medovníčky môžu byť ozdobené orechmi, mandľami, bielkovou polevou alebo skvelo chutia aj s orechovou plnkou.
Čokoládové perníky
Čokoládou poliate a perníkom navoňané pečivo si pečieme nielen na Vianoce, ale ja počas celého roku. Vo vnútri perníčku sa ukrýva tajomstvo v podobe čerešničky, marhuľky, slivky, ovocného lekváru alebo marcipánového plátku.