Cheesecake je dezert, ktorý tvoria dve vrstvy: chrumkavé rozdrvené sušienky a syrová vrstva. Cheesecake môže byť pečený aj nepečený a s rôznymi príchuťami, obohatený o ďalšiu vrstvu ovocia, alebo čokolády. Môj recept cheesecaku je pravý taliansky. A spojenie mascarpone s tvarohom a vanilkou. Tento ľahučký dezert sa podáva vychladený a podľa mňa si v lete ani nič lepšie neviem z dezertov predstaviť.
Nepečený ovocný cheesecake
Ovocný osviežujúci cheesecake sa dá jesť do nekonečna. Je na Vás aké ovocie si vyberiete: maliny, višne, čučoriedky, brusnice. Záleží len na Vašej chuti. Aj bezlepková verzia.
Citrónový cheesecake
Citrónový cheesecake je veľmi žiadaný. Vanilková chuť je v kontraste s osviežujúcim citrónovým krémom. Aj bezlepková verzia.